Možno aj vy hľadáte vynikajúcu prílohu k mäsu. Už vás omrzeli hranolky, cestoviny aj ryža? Hľadáte zeleninovú prílohu, ktorá chutí úžasne – tak práve pre vás máme skvelý tip. Ak vám v chladničke zostala mrkva, urobte si tento jednoduchý šalát. Spojenie chutí čerstvých byliniek je v tomto období niečo, čo chce na tanieri asi každý stravník.
Na mrkvový šalát budeme potrebovať:
- 300 gramov mrkvy
- 3 PL olivového oleja
- trošku soli
- 1 PL medu
- 1 šťava z citróna
- 3 strúčiky cesnaku
- trochu čili
- čerstvý koriander
- čerstvá mäta
- čerstvá bazalka
Postup:
- Mrkvu si najskôr očistíme a pomocou škrabky si urobíme tenké pásiky, ktoré strúhame rovno do veľkej misy. Koriander, mätu aj bazalku si umyjeme a nasekáme ostrým nožom na drobné kúsky.
- Pridáme ich k mrkve a zalejeme ju citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pridáme trošku soli, trochu čili a jednu veľkú lyžicu medu. Na záver pridáme pretlačený cesnak a všetko dobre premiešame.
- Mrkvu uzavrieme v nádobe a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke. Jednotlivé slížiky trochu zmäknú a obalia sa bylinkovou zálievkou.
- Podávame studený k mäsu, ideálny je tento šalát aj na grilovačky.
Dobrú chuť vám praje Lucia M.