Palacinky alebo aj placky s čerstvými bylinkami sú skvelým doplnkom rôznych jedál a šalátov. Môžete ich použiť namiesto chleba, alebo naplniť rôznymi plnkami.
Potrebujeme:
kefír alebo kyslá smotana, 200 ml;
sóda, 1 lyžička;
vajcia, 2 ks;
štipka soli;
olej, 2 lyžice;
múka, 5 lyžice;
zemiaky, 4 ks;
kôpor, trs.
Postup:
Kyslá smotana alebo kefír sa zmieša so sódou.
Metličkou rozšľaháme vajcia so soľou.
Primiešame kefírovú zmes, zalejeme olejom.
Pridáme múku a vypracujeme cestíčko, kým nebude hladké.
Zväzok kôpru nakrájame nadrobno a premiešajte s cestom.
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame podľa chuti so soľou a korením.
Rozohrejeme olej a natrieme tenkú vrstvu strúhaných zemiakov, nalejeme tenkú vrstvu cesta s kôprom.
Pečieme pod pokrievkou na miernom ohni, obrátime a pečieme z druhej strany.
videorecept nájdete tu: https://www.youtube.com/watch?v=HmoSEftnxQ4