Dnes vám ponúkame ďalší skvelý recept, tentokrát z portálu Mandarynka na domácu Nutellu. Môžete ju použiť do dezertov, koláčov či palaciniek a nakoniec vynikajúca je aj na lepenie vianočného lineckého pečiva.
Budeme potrebovať nasledovné suroviny – a z tohto množstva získate 500 g domácej Nutelly:
125 g masla
90 g mliečnej čokolády s mletými orechmi
380 g kondenzovaného mlieka
1-1,5 lyžice kakaa
Voliteľné:
Vlašské orechy
Lieskové orechy
Postup:
Maslo vložíme do misky.
Roztopíme ho na sporáku alebo v mikrovlnke.
Pridáme čokoládu.
Odporúčame mliečnu čokoládu, ale môže byť podľa vašej chuti.
Ingrediencie miešame spolu.
V miešaní pokračujeme, kým sa čokoláda neroztopí.
Prilejeme kondenzované mlieko.
Premiešame, pridáme kakao a opäť premiešame.
Hmotu nalejeme do väčšieho pohára.
Vložíme do chladničky a necháme vychladiť.
Získame asi 500 g domácej Nutelly.
Celá príprava mi zabrala približne 10 minút. Podľa chuti môžeme pridať aj nasekané orechy.
Môžeme ju podávať aj na chlebe alebo pečive a úžasne raňajky sú na svete. Domáca Nutella je vynikajúca aj do palaciniek, rolád, alebo napríklad na lepenie lineckého pečiva.
Určite skúste tento recept, nám zachutil ešte viac, ako kupovaná Nutella z obchodu.
Prajeme vám dobrú chuť!