Orieškové Tiramisu

Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať. Recept na tradičné Tiramisu pozná určite dnes už možno každý, preto sme sa rozhodli vyskúšať aj inú verziu. Tentokrát si spolu pripravíme dokonalé orieškové Tiramisu. Chutí luxusne a zaručene neostane dlho na tanieri.

Základom je pripraviť jemný nadýchaný krém. Iba tá správna konzistencia mu dodá tú správnu jemnú chuť.

Potrebujeme:

500g Mascarpone
1ČL mandľová aróma
1ks vanilkový cukor
1PL datľový sirup
5ks vajce
200ml káva
80g mleté orechy
2 balenia dlhé cukrárske piškóty

Postup:
1. Ako prvé si oddelíme bielky a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme čajovú lyžičku mandľovej arómy a vymiešame do peny. Do zmesi dôkladne vmiešame mascarpone a šľaháme na jemný krém.
2. Do zmesi ručne zašľaháme sneh. Na záver vmiešame mleté orechy.
3. Uvaríme šálku silnej kávy a do nej pridáme lyžicu datľového sirupu. Sirup môžete nahradiť talianskym likérom. Necháme vychladnúť.
4. Pripravíme si misu, do ktorej začneme ukladať namáčané piškóty. Na prvú vrstvu rozotrieme polovicu orieškového krému. Tento postup zopakujeme ešte raz. Posledná vrstva je krémová. Uložte aspoň na 3 hodiny (ideálne na 12 hodín) do chladničky.
Pred servírovaním jemne posypte kakaom.

Dobrú chuť vám  praje  Veronika Palarcová