Recept: Bravčové karé si naklepem osolím, okorením, pridám trošku oleja a poriadne poobaľujem (ja som takto pripravené mäso mala v chladničke cez noc) vyberiem si kyslú kapustu zo suda, pokrájam na jemno, na panvici si uškvarím slaninku.
Potom pridám 1 väčšiu cibuľu a restujem 5 minút, pridám kyslú kapustu a restujem ešte 10 minút, pridala som k nej ešte sušené chilli.
Odstavím a nechám mierne vychladnúť, potom už len plním, zviniem valček, ktorý zaistím ihlou alebo špajľou.
Takto pripravené závitky prudko orestujem v hrnci na bravčovej masti zo všetkých strán.
Pridám zvyšok kapusty, čo mi zostala a zalejem s vodou, aj rôsolom z kapusty, pridám ho, aby bola omáčka kyslá.
Varím pomaly na miernom plameni 40 minút.
Potom si urobím zásmažku – bravčová masť 2 pl hladkej múky a 2 čl mletej papriky.
Varím ešte 10 minút a hotovo.
Ako príloha je k tomuto jedlu vynikajúca zemiaková kaša.
Toto skvelé jedlo si môžete pripraviť aj v rúre.
Dobrú chuť vám praje Anička