Jablkový blesk s čokoládou a kyslou smotanou

Vynikajúci šťavnatý koláčik z hrnčeka, ktorý máte pripravený za 15 minút. Jabĺčka sú teraz všade, tak si pripravte chutný dezert po výdatnom obede. Zvládne ho pripraviť aj začiatočníčka v pečení, takže šup šup do kuchyne.

Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
5 ks jabĺk
2,5 hrnčeka (250 ml)polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček mlieko
1/2 hrnčeka olej
2 ks vajce
2 lyžičky škorica
2 lyžice kakao
1 bal. vanilkový cukor
1 lyžička sóda
1 bal. prášok do pečiva
na potretie džem
1 bal. kyslá smotana
1 bal. čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle (tak, aby sme dostali cca 700 g).
V miske zmiešame všetky ostatné suroviny, pridáme nastrúhané jablká a premiešame.
Pripravíme si väčší plech 30×40 cm, dno vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť. Pečieme na 180 stupňovom asi pol hodinu.
Po upečení vrch potrieme džemom a polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou s kyslou smotanou.

 

Autor: Triniti