Úžasne jemný, každé sústo sa rozpadáva na jazyku!
Potrebujeme:
Cesto:
300 g polohrubá múka
200 g Palmarín
200 g práš. cukor
5 žĺtkov
1/2 práš. do pečiva
200 ml mlieka
5 lyžíc kryštálového cukru
1 bal. banánový puding
100 g hrozienok
3 lyžice rumu
Sneh:
5 bielkov
1 lyžička citrónovej šťavy
150 g kryštálového cukru
POSTUP:
Žĺtky, tuk a práškový cukor vymiešam do krémova. Postupne primiešam preosiatu múku s práškom do pečiva a mlieko.
Na koniec do cesta primiešam postrúhanú citrónovú kôru.
Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre pečiem 30-35 min.
Nahrubo postrúhané jablká dám do kastróla podlejem 150 ml vody, pridám cukor a dusím.
Keď jablká zmäknú , primiešam k ním banánový puding rozmiešaný v 100 ml. vody a nechám 1-2 min. prevrieť.
Odstavím a vmiešam hrozienka namočené v rume.
Kokosový sneh:
Z bielkov, citrónovej šťavy a cukru vyšľahám tuhý sneh, do ktorého zľahka vmiešam postrúhaný kokos.
Jablkovú plnku navrstvím na predpečený korpus. Na vrch dám kokosový sneh.
Dám zapiecť 15 – 20 min.