Jednoduchý a chutný recept z hydinového mäsa, na ktorom si určite pochutí aj vaša rodina alebo návšteva.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
3 vajcia
100 g strúhaného syra
1 téglik bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
4 lyžice strúhanky (voliteľné)
Postup:
Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke, ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď. Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.
V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.
Nakoniec posypeme strúhankou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!