Mrazený ovocný krém

Mrazený ovocný krém

Leto je čas, keď oveľa viac dávame prednosť chladivému osvieženiu. Výhodou je, že si takéto chladené pochúťky dokážeme vyrobiť doma aj bez väčšej námahy.

Potrebujeme
500 g jahôd (alebo iného ovocia), 250 ml smotany na šľahanie, šťava z limetky, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 hrsť čerstvej medovky, 2 lyžice pomarančového likéru

Mrazený ovocný krém

Postup prípravy:
Jahody očistíme a 150 g z nich odložíme bokom. Zvyšok rozmixujeme v vanilínovým cukrom, limetkovou šťavou, citrónovou kôrou a medovkou. Smotanu vyšľaháme s cukrom a vmiešame do jahôd. Formu na krém vypláchneme studenou vodou a naplníme. Musí sa mraziť minimálne päť hodín. Pred podávaním necháme krém jemne rozmraziť, aby sa dal vybrať. Pred podávaním pripravíme omáčku.

Odložené jahody roztlačíme, pridáme lyžicu cukru, pomarančový likér a limetkovú šťavu.