Nepečená, nenáročná torta s lahodnou chuťou. Neváhajte a vyskúšajte.
Na prípravu budeme potrebovať:
Základ:
300 g – sušienky BEBE
2 lyžice – kakao
50 g – maslo
1 lyžica – práškový cukor
200 ml – mlieko
Tvarohová vrstva:
250 g – jemný tvaroh
250 ml – smotana na šľahanie
1 – 2 ks citróny – kôra + šťava
1 lyžica – práškový cukor
Vanilková vrstva:
2 bal. – vanilkový puding
200 ml – smotana na šľahanie
600 ml – mlieko
3 lyžice – práškový cukor
Ďalej budeme potrebovať:
200 ml – smotana na šľahanie
1 balíček – vanilkový cukor
2 lyžice – práškový cukor
Postup:
1. Najskôr si uvaríme puding. V 600 ml mlieku si rozpustíme cukor a uvaríme puding, necháme vychladnúť. V inej miske si vyšľaháme smotanu a pridáme ju do vychladnutého pudingu. Premiešame.
2. Pripravíme si sušienkový korpus. Sušienky si rozdrobíme, pridáme kakao, cukor a rozpustené maslo. Spolu spojíme a za stáleho miešania pridávame mlieko.
3. Pripravíme si okrúhlu formu na tortu s priemerom 28 cm a vyložíme si ju pripravenou sušienkovou hmotou.
4. Navrstvíme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili nasledovne. Tvaroh si vymiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou, pridáme cukor. V inej miske si vyšľaháme šľahačku a spolu spojíme.
5. Navrstvíme vanilkovú vrstvu, ktorú sme si pripravili na začiatku.
6. Poslednú vrstvu si pripravíme tak, že smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilkou a cukrom.
7. Takto navrstvenú tortu posypeme kakaom, grankom alebo strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky najmenej na 3-4 hodiny (najlepšie na celú noc).
8. Nakrájame na rezy a podávame. Prajeme vám dobrú chuť!