Pri ceste na záhradu rastú v tráve popri chodníku huby, tanečnica poľná, ľudovo nazývaná špička. Vždy po daždi tam nazbieram za hrsť-dve… najlepšie sú na polievku. Ale pridal som aj jarnú zeleninu. Túto polievku mám veľmi rád.
Suroviny:
2 hrste tanečnica poľná (špička)
3-4 ks mladá mrkva jarná
3 ks mladý petržlen jarný
1 ks menší karfiol
1-2 ks zemiak
1 ks cibuľa
1 zväzok vňať petržlenová
1 vetvička ligurček
1-2 ks kel ružičkový
1 hrsť (čerstvý alebo mrazený) hrášok
podľa potreby vývar
podľa chuti soľ
nemusí byť (pomleté suché huby)
korenie hubové
1 PL múka hladká
2 PL olej slnečnicový
Postup:
1. Huby prepláchneme a zbavíme trávy alebo nečistôt.
2. Zeleninu očistíme a pokrájame.
3. Na troche oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
4. Vložíme nakrájanú zeleninu a orestujeme.
5. Pridáme špičky.
6. Zaprášime trochou hladkej múky a opražíme.
7. Zalejeme vývarom, osolíme, ochutíme hubovým korením a pridáme vňate.
8. Varíme na miernom ohni až kým nie je zelenina mäkká.
Dobrú chuť!
Autor: kimlo